ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΞΑΝΘΗ Η ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διακοπές στην Ελλάδα 2009. Έχουμε ξεχυθεί στα νησιά και θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες και φθηνότερες διακοπές. Οι διακοπές στην ελλάδα, είναι από τις καλύτερες σε όλο τον κόσμο, γιατί η Ελλάδα μας συνδυάζει βουνό, θάλασσα, ήλιο και φυσικά καλό και ποιοτικό φαγητό, πράγματα τα οποία χρειάζεται ένας άνθρωπος για χαλαρώσει κάποιες μέρες κάθε χρόνο
Διακοπές στην Ελλάδα. Σκέφτομαι με την οικονομική κρίση που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι είναι η ευκαιρία για να κάνω διακοπές όπου θέλω, με την προυπόθεση ότι θα έχω τα χρήματα βέβαια. Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι για εμένα, μία πρόκληση. Έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες σε όλο των κόσμο, και σκέφτομαι ότι όχι μόνο θα μείνω στην Ελλάδα, αλλά δεν θα ξαναπάω και πουθενά αλλού για διακοπές. Η Ελλάδα είναι ένα ανεξερεύνητο μέρος για εμένα που κάθε χρόνο αποκαλύπτει και πιο όμορφα μέρη. Τα αμέτρητα νησιά μας είναι πάντα ένας καλός τουριστικός προορισμός. Αλλά και η Ηπειρωτική Ελλάδα είναι επίσης μία πανέμορφη επιλογή. Για το καλοκαίρι του 2009 σκεφτομαι κάτι σε νησί στο Βόρειο Αιγαίο. Θάσος, Σαμοθράκη.. θαδούμε
webmaster

Η Ελλάδα μας αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για χιλιάδες ξένους τουρίστες κάθε χρόνο. Έχουμε μια πανέμορφη χώρα και σε αυτό το κομμάτι του babinos θα αναφερθούμε σε τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ζήσει αξέχαστες διακοπές, ανάλογα με το πορτοφόλι που διαθέτει. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις παρατηρήσεις σας. Επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα mail θα δημοσιεύονται και δεν θα λογοκρίνονται. Εάν είστε επαγγελματίας και ασχολείσθε με τον τουρισμό μπορείτε μέσα από το babinos gr να κάνετε την δικιά σας προσφορά-πρόταση στους επισκέπτες και φίλους τις σελίδας μας χωρίς καμιά επιβάρυνση, απλά στέλνοντάς μας ένα e-mail. Γιατί οι διακοπές στην Ελλάδα είναι μοναδικές.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007


Επωφεληθείτε τώρα από τις προσφορές των εταιριών ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής, και νοικιάστε τώρα ένα σκάφος για το καλοκαίρι. Ένα ιστιοφόρο είναι η καλύτερη λύση διακοπών, μέσα από το babinos μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες εταιρίες για την ενοικίαση του ιδανικού σκάφους. Το καλοκαίρι 2007 μας περιμένει όλους να το χαρούμε μέσα από ένα yacht. Μπορείτε να πετύχετε τις καλύτερες τιμές στα σκάφη αυτήν την εποχή και να βρείτε ακριβώς το σκάφος που ψάχνετε και για την περίοδο που θέλετε.

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ


Πως θα μπορούσατε να περάσετε μία εβδομάδα σε όποιο Ελληνικό νησί θέλετε; Να πηγαίνετε όπου και όταν θέλετε και να ξοδέψετε ένα λογικό ποσό; Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ακριβότερος τρόπος διακοπών; Ποιους… «ζηλεύετε» όταν κάνετε βόλτα στα λιμανάκια των νησιών μας; Ο γράφων τούτες τις γραμμές έχει πάθος με την θάλασσα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που «ζηλεύω» αυτούς που κάνουν τις διακοπές τους με σκάφη αναψυχής. Όσο παράξενο και αν φαίνεται η ενοικίαση ενός σκάφους δεν είναι και τόσο ακριβή υπόθεση. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να ενοικιάσετε ένα ιστιοφόρο για μία εβδομάδα, και να κάνετε μία περιοδεία στις Κυκλάδες με 1500€ για μια εβδομάδα. Το ιστιοφόρο κοιμίζει 7 άτομα σε 3 καμπίνες και το σαλόνι. Οπότε μια παρέα τριών ζευγαριών θα μπορούσαν να κάνουν τις διακοπές τους με 500€ το ζευγάρι. Βέβαια πρέπει να προσθέσετε και τα έξοδα σε πετρέλαια (γιατί δεν φυσάει συνεχώς…), τις προμήθειες σε τρόφιμα κλπ και σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος από εσάς δίπλωμα skipper και έναν καπετάνιο ο οποίος θα σας κοστίσει περίπου 120€ την ημέρα συν την διατροφή του. Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν κανόνα για τις ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής.


Διακοπές πάνω σε ένα σκάφος αναψυχής


Η ενοικίαση ενός σκάφους αναψυχής, δεν είναι και τόσο ακριβή όσο νομίζετε. Στο άρθρο πιο πάνω αναφέρονται κάποιες ενδεικτικές τιμές. Μια νέα εταιρία στην Ελλάδα, στον χώρο των σκαφών αναψυχής, είναι η «yacht charter Greece». Είναι μια εταιρία η οποία προωθεί τα e-mails σας, σε πολλές άλλες εταιρίες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, χωρίς κόστος!!!, οι οποίες με την σειρά τους απαντούν στην ζήτηση του σκάφους, ιστιοφόρου ή μηχανοκίνητου, που επιθυμείτε να ναυλώσετε. Η ναύλωση ενός σκάφους είναι μια σοβαρή υπόθεση και λόγω και του κόστους, αλλά  κυρίως του γεγονότος ότι πάνω του θα θέλετε να περάσετε κάποιες μέρες ξενοιασιάς και ξεκούρασης και όχι ταλαιπωρίας και απόγνωσης, θα πρέπει να κάνετε την πιο σωστή επιλογή. Το babinos.gr έχοντας μεγάλη αγάπη για την θάλασσα και τα θαλάσσια ταξίδια, θα είναι στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια σε ότι χρειαστείτε. Στην ιστοσελίδα της «yacht charter Greece» www.yacht-charter-greece.gr θα μπορέσετε να πάρετε αρκετές πρόσθετες πληροφορίες πάνω σε θέματα σκαφών, η σελίδα είναι γραμμένη μόνο στα Αγγλικά δυστυχώς, ελπίζουμε να δούμε και Ελληνική έκδοση σύντομα. Διακοπές σε σκάφη αναψυχής λοιπόν, ιστιοφόρα, μηχανοκίνητα, ακόμη και παραδοσιακά σκάφη, προσφέρουν οι εταιρίες ναυλώσεως σκαφών αναψυχής. Ας δούμε την Ελλάδα και ας ανακαλύψουμε τις ομορφιές της από μια άλλη σκοπιά.


ΞΑΝΘΗ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ


Θυμαμαι τη μυρωδιά του αέρα, βαρύς με αρώματα της ανατολής, αλλά τόσο πολύ αισθησιακός. Αλήθεια, τι περίεργο να βρίσκεσαι σε μια πολή της Ελλάδας και όμως να νιώθεις παράλληλα ότι είσαι στη μέση ανατολή.
Αυτή είναι η Ξάνθη, μια πόλη τόσο όμορφη και ελκυστική που σκλαβώνει με την ομορφιά της κάθε επισκέπτη της.
Στην ακριτική αυτή πόλη, το ανατολικό με το δυτικό στοιχείο συμβιώνουν αρμονικά. Από τη μια πλευρά οι Ορθόδοξοι από την άλλη πλευρά οι μουσουλμάνοι, οι εκκλησίες με τα τζαμιά, οι φερετζέδες με τα ρούχα που επιτάσσει η μόδα.
Η Ξάνθη είναι ο πρώτος νομός που θα συναντήσει ο ταξιδιώτης μετά το Νέστο ποταμό, είναι ο πρώτος νομός της παραμεθωρίου Ελλάδας, αυτής της Ελλάδας που με τη συνθήκη της Λωζάννης επιτράπηκε η παραμονή των Τούρκων στα εδάφη της.
Συνορεύει με την Καβάλα, τη Δράμα και την Κομοτηνή. Βόρεια με τη Βουλγαρία και νότια βρέχεται από το θρακικό πέλαγος. Ναι, έχει και η Ξάνθη θάλασσα!!! Και με καταπληκτικές παραλίες.
Η ζωή στην Ξάνθη είναι ήσυχη όλο το χρόνο, οι οικογένειες μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ηρεμία και η ζωή κυλάει όμορφα και αβίαστα.
Όμως δύο εκρήξεις στην ήσυχη αυτή ηρεμία κάνουν την πόλη να πιάνει φωτιά και τους ανθρώπους να χάνουν τον έλεγχο.
Το καρναβάλι της Ξάνθης είναι από τα μεγαλύτερα παρτυ σε όλη την Ελλάδα. Η πόλη με τα χίλια χρώματα απογειώνεται και όσοι βρίσκονται στην αγκαλιά της ξεκινούν για ένα απίστευτα μαγικό ταξίδι. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες η πόλη γιορτάζει και στα πλαίσια των εορτών, σε διάφορα σημεία οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το αποκορύφωμα είναι το κάψικο του τσάρου στο ποτάμι της Ξάνθης, τον Κόσυνθο, και βέβαια με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Λίγοι μόλις μήνες μετά το καρναβάλι, στο τέλος Αυγούστου, η πόλη με τα χίλια χρώματα είναι έτοιμη να υποδεχτεί ξανά τους επισκέπτες της στις γιορτές Παλιάς Πόλης. Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης είναι η μοναδική παγκοσμίως σωζόμενη Πόλη που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. 
Στις γιορτές που διαρκούν περιπου μία εβδομάδα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού διαλέγουν ένα μέρος μέσα στην πόλη και στήνουν το δικό τους ''στέκι''.Εκεί τα γλέντια μαζί με τα σουβλάκια και τη ρετσίνα που ρέει άφθονη, δίνουν και παίρνουν. Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πάντα έχουν σαν κοινό τόπο αναφοράς την παλιά πόλη.
Όποιος επισκεπτεί την Ξάνθη σίγουρα θα μαγευτεί από τη φιλοξενία των ανθρώπων της και την απαράμιλλη ομορφιά της. Τα στενά του Νέστου, τα πομακοχώρια τα ορεινά της Ξάνθης, το αρχαίο θέατρο στην γενέτειρα του Δημόκριτου, τα Άβδηρα και ο βιότοπος στη λίμνη Βιστωνίδα είναι μόνο λίγα από τα μέρη που μπορεί να δει κάποιος στο νομό της Ξάνθης
Ευχόμαστε καλή διαμονή σε όποιον αποφασίσει να κάνει αυτό το ταξίδι που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο.
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια και μία συμβουλή: κλείστε δωμάτιο από πριν σε κάποιο ξενοδοχείο, διότι στις εποχές των εορτών, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια.

ΑΝΘΗ ΑΛΑΤΑ


Ταξίδι στην Κεφαλονιά
Ο webmaster έκανε το γαμήλιο ταξίδι του στην Κεφαλονιά και ήταν το κάτι άλλο. Καταπληκτικές θάλασσες με κρυστάλλινα νερά, φοβερά τοπία, πολύ καλή φιλοξενία. Η Κεφαλονιά είναι ένα μέρος ιδανικό γι’αυτούς  που επιθυμούν ήσυχες και «ποιοτικές» διακοπές. Είναι από τα λίγα νησιά στο οποίο από όπου και αν φυσάει μπορείς να βρεις μια ήσυχη παραλία για να κάνεις το μπάνιο σου σε ήρεμα νερά. τα οποία μπορεί να είναι λίγο κρύα, αλλά είναι καταπληκτικά. Τον Ιούνιο, το νησί έχει πολύ λίγο τουρισμό, και για όσους θέλουν οι διακοπές τους να είναι μια πραγματική ξεκούραση αξίζει να βρεθούν εκεί. Οι τιμές κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα και ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει κάποιος, μπορεί να βρει αυτά που θέλει. Έμεινα στο Ληξούρι, μια όμορφη γραφική πόλη, στα νοτιοδυτικά του νησιού, χωρίς φασαρία και ιδιαίτερα πολύ κίνηση (άλλωστε ο τουρισμός εκεί ξεκινά τον Ιούλιο). Έμεινα στο ξενοδοχείο PALATINO στην άκρη της πόλης, με δικιά του πισίνα, άμεσο και πολύ καλό service, εξυπηρέτηση στο έπακρο, καθαριότητα, περιποιημένα δωμάτια με τηλεόραση και air condition, τον κ. Γιάννη να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει όλες τις καταστάσεις, και την γλυκύτατη κ. Ειρήνη να μου φτιάχνει ατελείωτους καφέδες δίπλα στην πισίνα. Κάθε μέρα και ένας διαφορετικός προορισμός στο νησί και οι 5 μέρες που έμεινα, φάνηκαν πολύ λίγες για να το δω όλο. Στην Κεφαλονιά υπάρχει το σπήλαιο της Δρογκαράτης, η σπηλαιολίμνη της Μελησσάνης, υπάρχει εθνικός δρυμός (τον οποίο δεν πρόλαβα να δω), μοναστήρια, ναυάγια (τρομερή ξενάγηση με το γυάλινο σκάφος του καπετάν Βαγγέλη στην Σκάλα) και άλλα πολλά που μόνο αν πάτε θα τα δείτε.
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, είναι η ελλιπής προώθηση του νησιού μέσω του ίντερνετ στους Έλληνες. Ψάχνοντας να βρω που θα πάω και που θα μείνω, έβρισκα μόνο ξένα sites ταξιδιωτικών πρακτορείων, να πουλάνε διακοπές στην Ελλάδα μας, κάποια Ελληνικά των ξενοδοχείων της Κεφαλονιάς (έστειλα 5 e-mails και πήρα 1 απάντηση) και μερικούς τουριστικούς οδηγούς με λίγες και γενικές πληροφορίες, τελικά κατέληξα να βρω τα πάντα μέσω γνωστού (κλασσική Ελληνική προσέγγιση των προβλημάτων). Το επίσης μεγάλο παράδοξο στην υπόθεση διακοπές στην Ελλάδα είναι ότι μπορείς να βρεις πολύ καλύτερες τιμές από το εξωτερικό για την Ελλάδα, παρά μέσα από την Ελλάδα. Καταλαβαίνω το γεγονός ότι στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα ξενοδοχεία δίνουν πολύ καλύτερες τιμές, αλλά μιλάμε για διαφορές, πολύ μεγάλες. Ίσως οι ξενοδόχοι πρέπει να κοιτάξουν το συγκεκριμένο θέμα. Όπως και να έχει όμως οι διακοπές στην Ελλάδα μας είναι πάντα καταπληκτικές.

Ο webmaster


Ξάνθη ένα ονειρεμένο κομμάτι της Θράκης


Η Ξάνθη είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων, αντιθέσεων, ομορφιάς, κεφιού, καλού φαγητού και αναμφισβήτητα, καταπληκτικών γλυκών, σιροπιαστών και μη. Ο νομός της Ξάνθης εκτείνεται από τον ποταμό Νέστο, μέχρι την λιμνοθάλασσα της Βιστονίδας και από το Βόριο Αιγαίο μέχρι τα Βουλγαρικά σύνορα. Τα τέμπη του Νέστου, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, ο υδροβιότοπος της Βιστωνίδας, τα μοναδικά τοπία στα ορεινά του νομού είναι λίγα από αυτά που μπορεί να δει, ο επισκέπτης αυτού του νομού. Στα Νότια του νομού της Ξάνθης μπορεί κανείς να βρει, μια από της ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Με έκταση από τον ποταμό Νέστο μέχρι τα Άβδηρα (δείτε στον χάρτη για την απόσταση) χρειάζεστε  περίπου 4-5 ώρες πεζοπορία, για να φτάσετε από την μία άκρη ως την άλλη σε συνεχόμενη αμμουδιά, από λεπτή άμμο και πλάτος 40-60 μέτρα. Από τα Άβδηρα και μετά υπάρχου πάλι παραλίες σε βραχώδες έδαφος και γιαυτό δεν την αναφέρω ως συνέχεια της άλλης. Πληροφορίες των «πρακτόρων» του babinos.gr αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνει μια αγροτουριστική μονάδα, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και πισίνα!!!, σε μικρή απόσταση από τα τέμπη του Νέστου, 10 λεπτά από την πόλη της Ξάνθης, 15 από την προαναφερόμενη παραλία και υπόσχονται από τώρα περιήγηση στα τέμπη με άλογα και γαϊδουράκια!!! Ο αγροτουρισμός απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν, οι διακοπές τους να είναι μια ήρεμη και ευχάριστη επιστροφή στην φύση και μια ευκαιρία να αποδράσουν από την πολυκοσμία και την κίνηση των πόλεων και των συνηθισμένων τουριστικών προορισμών. Η Ξάνθη αποτελεί ιδανικό καταφύγιο, για τους ανθρώπους που επιθυμούν διακοπές τέτοιου είδους.
Ένας ταξιδιώτης

Βόγδου. Αγροτουριστική μονάδα - ξενοδοχείο στην Ξάνθη
Σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο, στην Σεμέλη Ξάνθης, έχει κατασκευαστεί μία μονάδα αγροτουρισμού. Ενα ξενοδοχείο με την επωνυμία κτήμα Βόγδου, κλέβει στην κυριολεξία την καρδιά των επισκεπτών από την πρώτη στιγμη. Με πισίνα, σάουνα, poolbar, εστιατόριο-ταβέρνα, 6 δίκλινα και 4 σουϊτες, το κλτήμα Βόγδου περιμένει του επισκέπτες του όλοτον χρόνο. Αγροτουρισμός λοιπόν αλλά και όχι μόνο. Οι απόκριες έιναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να επισκεφθεί κανείς την Ξάνθη, το ξενοδοχείο του κτήματος Βόγδου βρίσκεται σε από σταση 10 λεπτών από το κέντρο της Ξάνθη και είναι ιδανικό για την περίσταση. Μετά το ξεφάντωμα της αποκριάς, στην ηρεμία και την χαλάρωση που προσφέρει το ξενοδοχείο. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του και ενημερωθείτε αναλυτικά για προσφορές και κρατήσεις.

Voguesails yacht charter in Greece. Sail in the Greek islands now!! best prices in yacht charter.

sailing yacht charter


MGyachts charter in Greece, sailing holidays


 

Επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας τις απόψεις σας για ότι συμβαίνει και σας απασχολεί. Όλα τα mails απαντώνται και όλα τα σχόλια (αρνητικά & θετικά) θα δημοσιεύονται στις σελίδες μας. Μπορείτε να στείλετε απαυθείας e-mail πατώντας παρακάτω η να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα επικοινωνίας (contact form).
direct mail to babinos.gr

Πατήστε εδώ για να εισάγετε το babinos.gr στα αγαπημένα σας.

   
 
η ιστοσελίδα babinos.gr δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιεί τις διευθύνσεις σας για κανέναν σκοπό πέραν της προσωπικής επικοινωνίας του website μας μαζί σας. Δεν κρατάμε κανενός είδους βάση δεδομένων με στοιχεία επισκεπτών και e-mails παρά μόνο αυτών που κρατά ο server του hosting τα οποία ούτως η άλλως δεν μας ενδιαφέρουν.